مناطع طبیعی

معجزه سبز طبیعت، در کنار کویر داغ و تفتیده همت آباد زیرکوه

معجزه سبز طبیعت، در کنار کویر داغ و تفتیده همت آباد زیرکوه

به گزارش پایگاه خبری زیرکوه سلام، در همسایگی کویر سوزان و تفتیده همت‌آباد زیرکوه و در فاصله کمتر از پنج کیلومتر یکی از معجزات خداوند در زمین به وقوع پیوسته است، دره‌ای سرسبز و زیبا با رودخانه‌ای جاری و درختانی عظیم که به بهشت گردشگران در استان خراسان جنوبی شهرت یافته است.

 

دره تجنود در فاصله ۷۰ کیلومتری جنوب شرق مرکز شهرستان زیرکوه و در مجاورت روستای قدیمی تجنود قرار دارد، وقتی پای در دره تجنود می‌گذاری در دو سوی دره باغ‌هایی وجود دارند که انواع میوه از زردآلو گرفته تا عناب و زرشک در آن به چشم می‌خورد همچنین نسبت به فصلی که پای بگذاری سرشار از زیبایی، شکوفه، سرسبزی و یا رنگ زیبای زرد پاییزی است.

در دو سوی آب، درختان بید ایستاده‌اند، آب را می‌نوشند و طراوت هدیه می‌دهند، دل عابران را با زیبایی خویش و با سایه‌سار خنکشان شاد می‌کنند، درختان چناری که درون تهی کرده‌اند و فضاهای خالی به اندازه یک اتاق را ایجاده کرده‌اند تو را به نظاره دعوت می‌کنند، آب روان در رودخانه، سرشار از انرژی و زندگی است.

 

مسیر آب انسان را به دیدن سرمنشاء دعوت می‌کند، وقتی مسیر رود به پایان می‌رسد صخره‌هایی ماسه‌ای نمایان می‌شوند آب در طول زمان و به آرامی بدون هیچ عجله‌ای سنگ‌های آهکی را به زیبایی بریده و مسیر خود را یافته است، سنگ‌های سفید آهک با قدرت آب دیواره‌هایی قائم ساخته‌اند که عرضی از یک تا حداکثر سه متر دارند، انگار در کوچه‌ای با دیواره‌های بلند قدم می‌زنی که با چرخش‌های مسیر و به سمت بالا، دیدن آسمان دشوار است.

 

هر چند متری پله‌هایی ایجاد شده و صدایی در دره می‌پیچد و آبشارهایی تو را به خود می‌خواند، برای گذر از مسیر چاره‌ای نداری جز اینکه نعلین از پای برگیری و به آب بزنی و صفایی دارد.

 

این گوشه‌ای از توصیف آن چیزی است که گفته‌اند شنیدن کی بود مانند دیدن.

 

اما دره تجنود علاوه بر جایگاه رفیعی که در بعد طبیعی دارد از لحاظ تاریخی و فرهنگی نیز حائز اهمیت است به طوری که سد تاریخی تجنود در پایین دست همین رودخانه یکی از آثار مهم و برجای مانده از دوره قاجاریه است.

 

مشاهده بیشتر

zirkooh_salam

زیرکوه؛ دیار چهارفصل این شهرستان، درشمال شرق استان خراسان جنوبی واقع گردیده و از شمال به شهرستان خواف، از شرق با 150کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان همسایه و از جنوب به شهرستان درمیان و از غرب به شهرستان قاینات متصل و دارای وسعتی معادل 8058 کیلومترمربع است. این شهرستان دارای سه بخش و هر بخش دارای دو دهستان با جمعیتی معادل 41081 نفر بوده که بافت جمعیتی آن از شهرنشین، روستانشین و عشایر تشکیل شده است. وجود بازارچه مرزی یزدان به عنوان یکی از پتانسیل های رونق اقتصادی این شهرستان به حساب می آید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا